Spis på Mols

Hvem er vi

Molskroen og Molskroen Strandhotel ligger med udsigt til havet og Nationalpark Mols Bjerge i ryggen. Lige midt i landet og med direkte adgang til den skønne badestrand ved Ebeltoft Vig. Et unikt åndehul i et af Danmarks mest naturskønne områder.

Molskroens to hoteller med hver sin restaurant har forkælelsen i centrum. Forkælelse for smagsløgene - og for sjælen. Her kan du koble helt fra og opleve gastronomi når det er bedst, forenet med den ro og fordybelse, som Mols tilbyder.

Molskroen har lange traditioner med den gode gastronomi og forkælelse i højsædet. Sådan er det også i dag. Ikke mindst efter en gennemgribende modernisering i 2013, hvor de 17 værelser i dag fremstår nye og eksklusivt indrettet med stilfuldt design. 

Molskroens gourmet restaurant bygger på stolte traditioner med chefkokke som Wassim Hallal, Michel Michaud, Steffen Villadsen m.fl. i køkkenet.

Molskroen Strandhotel åbnede i april 2014, blot 200 m fra Molskroen med 29 nye, moderne værelser i moderne, funktionel stil, tæt på havet og med en stor udendørs terrasse.

Stilen er varm og afslappet og tilbyder udover overnatning, Brasseriets veltilberedte klassikere. Der er åbent både til frokost og aften med et eksklusivt udvalg af fisk og skaldyr, samt et varieret  a la carte menukort, som skifter efter sæson.

Velkommen på Molskroen og Molskroen Strandhotel.

HISTORIEN

Molskroen anno 1923

I 1923 købte arkitekten Egil Fischer et stort stykke jord af gårdejer Sigvard Sørensen. Egil Fischers vision var, at der skulle vokse en ny ferieby frem ved Femmøller Strand på Mols.

Som det første opførte han en kro på punktet, hvor vejene til Mols, Ebeltoft og ind i Djursland mødtes. Men Molskroen blev aldrig nogen traditionel landevejskro af den grund. Kvaliteten af maden og beliggenheden ved havet betød allerede fra åbningen, at gæster fra hele landet brugte Molskroen som eksklusivt badehotel og spisested. I 1940 nedbrændte Molskroen til grunden, da der gik ild i bindingsværket under optøning af et vandrør med en gasbrænder. Da man genopførte bygningen var det i samme stil – men nu med dobbelt så meget plads.

I 1950’erne kom Grethe og Georg Christensen til som forpagtere. Inden da havde Georg Christensen arbejdet på bl.a. Hotel d’Angleterre i København, på Hotel Metropole i London og på Hotel Eggerts i Gøteborg. Under Grethe og Georg Christensens ledelse blev Molskroen så berømt for det gastronomiske køkken og den gode vin, at gæsterne kom til fra både ind- og udland.

Molskroen er blevet renoveret mange gange i løbet af årene. Senest i 2013 med en omfattende nyrenovering af nuværende ejer, Henrik Frederiksen, som desuden i 2014 opførte Molskroen Strandhotel, kun 100m fra Molskroen. Idag knap et århundrede efter opførelsen, er Molskroen fortsat et gastronomisk fyrtårn.

Molskroen anno 2023

Stjernekokke som Wassim Hallal, Michel Michaud og Steffen Villadsen har sat deres præg på køkkenet det seneste årti. I dag forenes gastronomi på allerhøjeste niveau med et stort fokus på bæredygtighed, hvilket har betydet at Molskroen fik tildelt Michelin guidens Grønne Kløver i 2023 for en bæredygtig profil. I 2020 blev Molskroen vinder af ’Best Nordic Seafood Restaurant’ af 360eatguide, som præmierer restauranter for bæredygtig gastronomi i hele Norden.