BESTIL BORD BOOK OPHOLD BOOK OVERNATNING

Historie

HISTORIEN

I 1923 købte arkitekten Egil Fischer et stort stykke jord af gårdejer Sigvard Sørensen. Egil Fischers vision var, at der skulle vokse en ny ferieby frem ved Femmøller Strand på Mols.

Som det første opførte han en kro på punktet, hvor vejene til Mols, Ebeltoft og ind i Djursland mødtes. Men Molskroen blev aldrig nogen traditionel landevejskro af den grund. Kvaliteten af maden og beliggenheden ved havet betød allerede fra åbningen, at gæster fra hele landet brugte Molskroen som eksklusivt badehotel og spisested. I 1940 nedbrændte Molskroen til grunden, da der gik ild i bindingsværket under optøning af et vandrør med en gasbrænder. Da man genopførte bygningen var det i samme stil – men nu med dobbelt så meget plads.

I 1950’erne kom Grethe og Georg Christensen til som forpagtere. Inden da havde Georg Christensen arbejdet på bl.a. Hotel d’Angleterre i København, på Hotel Metropole i London og på Hotel Eggerts i Gøteborg. Under Grethe og Georg Christensens ledelse blev Molskroen så berømt for det gastronomiske køkken og den gode vin, at gæsterne kom til fra både ind- og udland.

Molskroen er blevet renoveret flere gange i løbet af årene. Senest i 2013 med en omfattende renovering af nuværende ejer, Henrik Frederiksen, som desuden i 2014 opførte et hotel med 29 værelser blot 100m fra Molskroen, som i dag er en del af Molskroens koncept. Her 100år efter opførelsen, er Molskroen fortsat et gastronomisk fyrtårn.

Molskroen anno 2024 - fokus på bæredygtig gastronomi

Stjernekokke som Wassim Hallal, Michel Michaud og Steffen Villadsen har sat deres præg på køkkenet det seneste årti. I dag forenes gastronomi på allerhøjeste niveau med et stort fokus på bæredygtighed, hvilket har betydet at Molskroen fik tildelt Michelin guidens Grønne Kløver i 2023 for en bæredygtig profil. I 2020 blev Molskroen vinder af ’Best Nordic Seafood Restaurant’ af 360eatguide, som præmierer restauranter for bæredygtig gastronomi i hele Norden.