Historie

Molskroen anno 1923

I 1923 købte arkitekten Egil Fischer et stort stykke jord af gårdejer Sigvard Sørensen. Egil Fischers vision var, at der skulle vokse en ny ferieby frem ved Femmøller Strand på Mols.

Som det første opførte han en kro på punktet, hvor vejene til Mols, Ebeltoft og ind i Djursland mødtes. Men Molskroen blev aldrig nogen traditionel landevejskro af den grund. Kvaliteten af maden og beliggenheden ved havet betød allerede fra åbningen, at gæster fra hele landet brugte Molskroen som eksklusivt badehotel og spisested. I 1940 nedbrændte Molskroen til grunden, da der gik ild i bindingsværket under optøning af et vandrør med en gasbrænder. Da man genopførte bygningen var det i samme stil – men nu med dobbelt så meget plads.

I 1950’erne kom Grethe og Georg Christensen til som forpagtere. Inden da havde Georg Christensen arbejdet på bl.a. Hotel d’Angleterre i København, på Hotel Metropole i London og på Hotel Eggerts i Gøteborg. Under Grethe og Georg Christensens ledelse blev Molskroen så berømt for det gastronomiske køkken og den gode vin, at gæsterne kom til fra både ind- og udland.

Molskroen er blevet renoveret mange gange i løbet af årene. Senest i 2013 med en omfattende nyrenovering af nuværende ejer, Henrik Frederiksen, som desuden i 2014 opførte Molskroen Strandhotel, kun 100m fra Molskroen. Idag, knap et århundrede efter opførelsen, er Molskroen fortsat et gastronomisk fyrtårn.

Molskroen anno 2021

 I dag forenes gastronomi på allerhøjeste niveau med et stort fokus på bæredygtighed, hvilket har betydet at Molskroen fik tildelt Michelin guidens Grønne Kløver i 2019 for en bæredygtig profil. I 2020 blev Molskroen vinder af ’Best Nordic Seafood Restaurant’ af 360eatguide, som præmierer restauranter for bæredygtig gastronomi i hele Norden.