WINEMAKER'S DINNER  - ELISABETTA FORADORI

Det er med stolthed at vi præsenterer en af de mest fremtrædende vinproducenter i Europa, Elisabetta Foradori til Winemakers Dinner d. 14. juni på Molskroen.

Foradori er i vinkredse kendt for produktion af nogle af de mest markante vine i Norditalien for foden af Dolomitterne i Mezzolombardo, Trentino. De 24 hektar vinmarker blev købt af hendes farfar i 1920’erne, overtaget af hendes far, Roberto i 1960, og i 1984 videreført af Elisabetta efter hun har studeret ønologi, efter faderens død. 

Elisabetta’s stærke holdninger til vinproduktion og håndværk, resulterer i store, kompromisløse vine, der er perfekte til mad.

Winemakers Dinner er en unik aften og smagsrejse for alle sanser, hvor chefkok Steffen Villadsen og Elisabetta Foradori i fællesskab sammensætter en 5 retters gourmet- og vinmenu i perfekt harmoni. Det hele krydres med fortællinger fra et helt liv i en spændende vinhus, hvor 3 generationer har produceret vine til perfektion og med stor passion. Det er med største respekt og stolthed at vi byder Elisabetta velkommen i Danmark.

PROGRAM

Velkomst kl. 18.00

Vinsmagning & snacks og foredrag fra Elisabetta Foradori

5 retters gourmet menu & vinmenu af Foradori

Kaffe & petit fours 

Kr. 2.000 pr person

Book event her

 

WINEMAKER'S DINNER - MENU

Vin: Fuoripista Pinot Grigio

Menu: Carpaccio af dansk sort hummer med spiselige blomster, hybenrose og lavendelvinaigrette

 

Vin: 2015 Fontanasanta Manzoni Bianco Magnum

Menu:Stegt rødtunge med danske ærter og gulerødder, baerii caviar og sauce vin blanc

 

Vin: 2014 Fontanasanta Nosiola Magnum

Menu:Smørstegt babyselleri, løjrom, hasselnødder og syrnet mælk

 

Vine: 2018 Lezér og 2016 Foradori

Menu: Sommerbuk i 2 serveringer. Tatar med røget mayonnaise. Stegt filet med rødbeder og fennikel.

 

Vine:2014 Teroldego Morei Magnum og 2014 Teroldego Sgarzon Magnum

Menu: Grillet lammemørbrad med tomater, aubergine og friske urter.

 

Vin: 2007 Granato Magnum

Menu: Cremet gedefriskost med oliven og mandler

 

Efter middagen serveres kaffe, the og petit fours. Elisabetta deltager under middagen, og fortæller undervejs om alle de skønne vine vores gæster skal smage. 

OVERNATNING & BRUNCH

Pris Winemakers Dinner inkl. overnatning med Molskroens eksklusive søndagsbrunch: kr 2.995,- pr person.

Se Molskroens søndagsbrunch menu her:

 

Reservation kun mod forudbetaling.  

HISTORIEN

I 2002 starter omlæggelse til biodynamisk produktion, med hjælp af familiens ven Marc Kreydenweiss, og i 2009 produceres der certificeret biodynamisk vin, og de første forsøg med hvidvine med skind-kontakt (maceration) indledes. Et håndværk, som i den grad mestres til perfektion. En stor del af produktionen foregår i nedgravede “Amphora”, store jordkølede lerkrukker, hvor vinen udsættes for intet mindre end 12 måneders skind-kontakt, en ældgammel proces, hvor purificeringen/ klarificeringen sker af sig selv. Et håndværk, som kræver konstant pleje og kontrol. 

Link til Foradori: http://www.elisabettaforadori.com